DOWNLOAD CHECKLIST

DOWNLOADS > Checklist: digitale toegankelijkheid

50 vereisten voor digitoegankelijkheid in een duidelijke checklist.

Download

Vanaf 23 september 2020 is het verplicht voor websites van Nederlandse (semi)overheidsinstanties om te voldoen aan de digitale toegankelijkheidsregels. Daar kunnen wij mee helpen. We schreven al een samenvatting van wat digitale toegankelijkheid inhoudt, waarom het zo van belang is en welke eisen er worden gesteld. Met deze checklist kun je echter direct zelf controleren in welke mate jouw website voldoet aan de eisen.

De input is gebaseerd op de informatie uit de website(s) van de overheid en W3. Waar een compleet overzicht én toelichting wordt gegeven bij de lijst. Gezien die informatie  nogal overweldigend kan zijn hebben we het teruggebracht naar de 50 verplichte vereisten in de vorm van een handige checklist. Bij elke vereiste vind je het referentienummer van de Web Content Accessibility Guidelines.

Download de checklist hier


Download de oefeningen

Bij het downloaden van onze checklist gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. We spelen uw gegevens niet door aan derden en gebruiken uw gegevens enkel om u in de toekomst meer informatie toe te sturen die relevant voor u is.download de checklist met alle 50 vereisten

Bij het downloaden gaat u ermee akkoord dat we berichten sturen met relevante informatie over marketingvraagstukken. U kunt u zich uiteraard altijd via de link in onze mailtjes afmelden voor deze e-mails.