DOWNLOAD HET CANVAS

DOWNLOADS > Merkflexibiliteit canvas

canvas: merkflexibiliteit canvas

Consistentie is een van de belangrijkste factoren bij het bouwen van herkenbare merken. Maar deze wereld vraagt ook om flexibiliteit. Dat was de strekking van het artikel over de nieuwe vorm van brand management. Er zijn tegenwoorden zoveel communicatiekanalen dat het enorm prijzig zou zijn om allemaal unieke communicatiemiddelen te ontwerpen. 

Om ervoor te zorgen dat merken consistent blijven. maar ook flexibel genoeg zijn om zich eenvoudig aan te passen aan de verschillende communicatiekanalen maken we gebruik van het merkflexibiliteit canvas. 

Download het canvas


Hoe werkt het?

1. Bepaal de merkelementen die vast zijn

Dit zijn de merkelementen die het merk uniek en herkenbaar maken. Dit kunnen bijvoorbeeld kleuren zijn, typografie of misschien de illustraties.

2. Bepaal de merkelementen die mogen variƫren

Dit zijn de merkelementen die wel hetzelfde voelen maar niet hetzelfde zijn. Voorbeelden kunnen zijn dat bijvoorbeeld de vorm van het logo hetzelfde blijft, maar de kleuren verschillen. Een ander voorbeeld zijn de whitepapers die we aanbieden. We maken altijd gebruik van dezelfde elementen, maar net wat anders uitgesneden.

3. Bepaal de merkelementen die altijd mogen veranderen

Dit zijn de merkelementen die niet herkenbaar zijn voor het merk en ook niet herkenbaar hoeven te worden.

Download het canvas

Bij het downloaden van onze canvas gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. We spelen uw gegevens niet door aan derden en gebruiken uw gegevens enkel om u in de toekomst meer informatie toe te sturen die relevant voor u is.