SCAN AANVRAGEN

logo ontwerp.

je logo is je meest gebruikte merkelement.


Je rijdt op de snelweg, kijkt in de achteruitkijkspiegel en ziet plots een grote glimlach op het gezicht van je dochter verschijnen. Wat zou er kunnen zijn? Denk je bij jezelf. Tot je geschreeuw hoort: 'MC DONAAALDS!' Het creëren van zo'n herkenbaar en geladen logo begint bij het ontwerp.


waarom is een herkenbaar logo zo belangrijk?

Een logo is bij uitstek het meest gebruikte merkelement. Het is te vinden op je visitekaartje, briefpapier, website, social media, banners, et cetera. Het is daarom extra belangrijk dat bij het zien van dat logo de juiste associaties naar boven komen. En natuurlijk dat mensen niet aan je concurrent denken. Onze merkstrategen en ontwerpers zetten alles op alles om logo's te ontwerpen die jouw merk op een unieke wijze weerspiegelen.

Een sterk logo laten ontwerpen? Begin met een Diezit scan.

Logo's ontwerpen zijn een vak apart. Heb je echt een beeldmerk nodig of volstaat een woordmerk? Roept het logo de juiste associaties op? Kan het logo zomaar aanpassen? Is jouw logo onderscheidend? Op zoek naar een bureau om jouw logo te laten ontwerpen? Laat ons eerst een Diezit Scan doen. Hierin kijken we aandachtig naar jouw logo en geven we beknopt advies wat jij zou kunnen (moeten) doen.

scan aanvragen  contact

profielfotos-team-website-300x300-tomas

zo ontwikkelen wij unieke, herkenbare en onderscheidende logo's.

creëer een logo dat jouw merk visualiseert.

Brand Scan.

Een logo moet net als je huisstijl de identiteit van jouw merk weerspiegelen. In een oogopslag moet men het juiste gevoel bij een logo hebben. Daarom beginnen wij met begrijpen wat jouw merkidentiteit/merkverhaal is. 


Meer over merkidentiteit

Concept.

Nadat we een duidelijk beeld van de organisatie hebben, ontwikkelen we de eerste concepten. Hierbij kijken we ook goed naar de logo's van concurrentie. 

Schets.

Nadat we een richting (concept) hebben gekozen maken we de eerste versies op. We spelen met de kleuren, vormen en andere elementen uit jouw huisstijl tot we een aantal goede varianten hebben. 


Meer over huisstijl

Verfijnen.

Zodra we een keuze hebben gemaakt is het tijd om het logo definitief te maken. We zorgen dat alles pixelperfect is opgemaakt en geven heldere toelichting over hoe het logo opgebouwd is. 

Alternatieven.

Om ervoor te zorgen dat het logo toepasbaar is op elk device ontwerpen we alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een zwart/wit versie, een favicon of staande variant. Daarnaast leveren we het logo in alle nodige bestandsformaten aan.

Vastleggen.

Als alles klopt, leggen we het logo en de richtlijnen vast in ons brand management platform. Hierin lichten we toe hoe het logo gebruikt zou moeten worden. Maar ook hoe het juist niet moet worden gebruikt. Eventueel geven we ook voorzetten voor specifieke middelen.


Meer over middelen


logo's ontwerpen die recht doen aan het bedrijf.

Je logo is hét merkelement die mensen het vaakst zien. Daarom willen wij maar één ding*: logo's ontwerpen die het verlengde zijn van jouw bedrijf. 

Op basis van de merkidentiteit, positionering en merkstrategie ontwikkelen we een logo die daar recht aan doet. Zo grijpen we je doelgroep bij de lurven, om nooit meer los te laten. Het leuke is, dat wil de doelgroep dan ook niet meer!

(*) Eén ding? Haha, dat is helemaal niet waar; meestal willen we véél meer. Maar dat vertellen we niet allemaal, want dan zou je schrikken van onze ambitie.

logo-laten-maken-proces
Han van den Heuvel - Regio Twente

Ik hoef me eigenlijk geen zorgen te maken bij diezit. Alles is geregeld en alles gaat zoals het moet. Voor zij die op zoek zijn naar kwaliteit en perfectie is dit de plek.

Han van den Heuvel - Regio Twente

Carolien Timpers - Scholten Medical

Ontzettende fijne club om mee samen te werken! Denken proactief mee en weten wat ze doen.

Carolien Timpers - Scholten Medical

Rob Hulleman - Hulleman Consult

Pragmatische club met een onderbouwde werkwijze! Ze hebben precies mijn visie weten te verbeelden.

Rob Hulleman - Hulleman Consult

Rob Steggink - Event Creators

We werken veel en graag samen met diezit. voor verscheidene marketingvraagstukken... van strategie tot en met webontwikkeling en drukwerk.

Rob Steggink - Event Creatorsuw logo en merk in eigen beheer.


Nadat we het logo (en wellicht andere merkelementen) hebben ontworpen is het fijn als deze altijd beschikbaar is, in de juiste formaten en voor alle belanghebbende.  Continu logo's moeten mailen en collega's corrigeren omdat ze verkeerde versies gebruiken kost 'in het beste geval' een hoop tijd.

Om die reden hebben we een branding platform ontwikkeld waarin je alle merkelementen kunt beheren en delen.

op zoek naar een betrouwbaar ontwerpbureau?

onze logo designers staan te popelen om aan de gang te gaan. 


We zijn best snel, maar nooit vluchtig. We geloven in langetermijnrelaties waarbij we samen bouwen aan hetzelfde doel. Het succes van jouw logo heeft immers ook invloed op óns merk.

Dus reken maar dat onze ontwerpers en strategen hun stinkende best doen om een frisse huisstijl te ontwerpen.


verbeter uw marketingresultaat met pragmatische tips & tricks

Meld u aan voor onze wekelijkse mailing met tips & tricks over content, SEO, SEA, websites, drukwerk, branding en nog meer marketing gerelateerde onderwerpen.